Tape, elterapi og varmebehandlinger

Tape, elterapi og varmebehandlinger

Vi tilbyder også tape, elterapi og varmebehandlinger.

Tape

Kinesiotape, alm sportstape og Leuko P tape anvendes af fysioterapeuterne som et supplerende behandlingsredskab i deres daglige arbejde.

Specielt kinesiotapen har vundet stort indpas hos de danske fysioterapeuter pga af gode effekt og den høje komfort i forbindelse med at have det på huden. Tape anvendes både i behandlingen af ledsmerter, muskel og fascie- problemer samt korrigerende i forbindelse med opretning af bevægemønster.

Kinesio Taping® Metoden er en rehabiliterende tapeteknik, der er designet til at lette kroppens naturlige helingsproces, og samtidig yde støtte og stabilitet til muskler og led uden at begrænse kroppens bevægelighed samt at give udvidet bløddelsbehandling/manipulation for at forlænge resultaterne ved den manuelle behandling. Tapen er uden latex og kan sidde på i flere dage ad gangen, Kinesio® Tex FP Tape er sikkert at bruge og spænder fra pædiatrisk til geriatriske patienter, og behandler med held en bred vifte af ortopædiske, neuromuskulære, neurologiske og andre medicinske tilstande.

kilde: http://www.kinesiotapening.dk

Elterapi

I forbindelse med den fysioterapeutiske behandling kan terapeuten anvende en form for el-terapi. På klinikken vil du derfor kunne møde laser, ultralyd, TENS eller FES

Laser

Laser er en speciel form for forstærket lys, som trænger dybt ind i vævet og stimulere vævet og sætter gang i cellernes naturlige reparationsmekanismer. Helingstiden for akutte skader er set reduceret med op til 75%, f.eks. heling af forstuvning på 6-8 dage, tennisalbue kureret på 4-5 behandlinger. Laser bruges bl. a. til skadetilstande efter slag, ved forvridninger og forstuvninger, ved blodansamlinger, arvæv, gigt, betændelsestilstande ved sener, kapsler.

Ultralyd

Via lydbølger giver ultralyd giver øget blodgennemstrømningen i vævet. Dette bevirker at:

  • Bindevævet omkring muskler og led bliver mere elastisk.
  • De kemiske helingsprocesser fremskyndes lokalt i vævet.
  • Hævelser og eventuelle blodansamlinger fjernes.

 

På den måde kan en ultralydsbehandling forkorte dit skadesforløb, så vi kan få dig hurtigst muligt på benene igen. Behandlingsformen bruges især til fibersprængninger, forstuvninger og generelt skader på sener og muskler. Ultralyd kaldes også mikromassage.

Man kan mærke en positiv effekt allerede efter den første behandling. Afhængig af vævets tilstand varierer det, hvor mange behandlinger man skal have.

TENS

Formålet med behandlingen er en lavintensitet stimulering af nervesystemet for at opnå en smertedæmpning.

FES

Formål med behandling er at stimulere til aktiv muskeloptræning hos patienter som ikke selv er i stand til at producere en muskelkontraktion. Man ønsker på sigt at kunne stimulere til funktionel bevægelse.

Varme- og kuldebehandlinger

En behandlingsform som er kendt og benyttet gennem mange år i stort set alle kulturer. Formål med behandling er smertedæmpning, normalisering af bevægemønstre, afspænde væv og  fysisk velvære.

Varmebehandling: formål er smertedæmpning, øge blodgennemstrømningen,, muskelafslapning, øge ledbevægelighed. Kan bruges som indledning til behandling ved forskellige tilstande, f.eks. kan efterfølgende træning eller bevægetræning lettes, bruges efter behandling som afspænding.

Kuldebehandling: formål med behandlingen er inflammationshæmning, bremse en fremadskridende inflammatorisk proces og smertedæmpning, normalisering af øget spænding i muskulaturen.

PRICEM- princippet

Beskyt, ro, is, kompression, elevation og bevægelse (akut hjælp ved skader).

Protect (beskyt)
Rest (Ro)
Ice (is)
Compression (kompression)
Elevation (elevation)
Movement (bevægelse)

Kontakt

Tørring Fysioterapi og Træning
Torvegade 10
7160 Tørring

Tlf. 75 80 19 07
info@toerringfysioterapi.dk