Manuel behandling

Manuel behandling

En manuel terapeut er en fysioterapeut, som har gennemgået efteruddannelse i undersøgelse, diagnostik og behandling af problemer i “bevægeapparatet”. Det vil sige problemer med ryg, nakke, arme eller ben.

Manuel behandling

Undersøgelse, diagnostik og behandling af muskler, nerver og bindevæv, som sørger for, at vi kan bevæge os uden smerter, er en del af manuel terapi.

Derudover lærer en manuel terapeut om forskellige smertemekanismer som akutte smerter, langvarige smerter og smerter, som stammer fra selve nervesystemet.

Der tages udgangspunkt i at der er en årsag og sammenhæng.

Dette betyder, at der stilles en arbejdsdiagnose ud fra dette. Hele kroppen bliver undersøgt om der er en årsag – sammenhæng.

F.eks. kan en fodledsforstuvning give problemer i knæet, dette kan give problemer i bækkenet som igen påvirker hele rygsøjlen og det kan ende med, at det er nakkesmerter/hovedpine som er personens gener. Derfor er det for denne person vigtigt, at der behandles fra fodleddet og op efter.

Behandlingen kan være:

  • ledfrigøring/manipulation
  • ledmobilisering/øge bevægeligheden i leddet
  • udspænding
  • muskelenergiteknikker
  • fascie/bindevævsteknikker (herunder MFR Myo Fascie Release)
  • neurodynamik/nervemobiliering

 

Hos Tørring Fysioterapi og Træning har alle fysioterapeuterne været på efteruddannelse i manuel terapi.
De teknikker og greb vi anvender stammer bl.a. fra behandlingskoncepter efter koncepterne McKenzie og Mulligan.

McKenzie og Mulligan

McKenzie

Mekanisk Diagnostik og Terapi (MDT) også kendt som McKenzie-konceptet,  er udviklet og beskrevet af Robin McKenzie, som er fysioterapeut fra New Zealand.

Et veldokumenteret behandlingskoncept til lidelser stammende fra nakke, bryst og lænd.

Undersøgelsen vil bl.a. bestå af gentagne testbevægelser, der vil afsløre en evt. retningspræference. Behandlingen består  ofte af holdningskorrektion samt hjemmeøvelser, suppleret med individuel behandling.

Mulligan

The Mulligan Concept er udviklet i New Zealand af Fysioterapeut Brian R. Mulligan.

Konceptet består af mobiliseringsteknikker for alle kroppens led, sådan at mekanikken og neurofysiologien i kroppen arbejder bedst muligt.

Teknikkerne er smertefri og skånsomme. Effekten af Mulligan-behandlig er markant og øjeblikkelig, når teknikkerne anvendes korrekt af en kompetent behandler

Kontakt

Tørring Fysioterapi og Træning
Torvegade 10
7160 Tørring

Tlf. 75 80 19 07
info@toerringfysioterapi.dk