Osteopati

Osteopati er både for dig med længerevarende kroniske smerter og for dig med nyopståede/ akutte skader eller smerter.

Osteopati er en autoriseret sundhedsprofession, der forsøger at finde årsagen til dine gener og behandle den.

Som osteopat tager man alle kroppens forskellige systemer (fx muskel-, nerve-, skelet- og organsystemet) i betragtning, både når der skal stilles en diagnose, og når der skal laves en behandlingsplan. Behandlingen vil ofte være manuel, samt bestå af vejledning i kost og motion/træning.

Hos Tørring Fysioterapi og Træning har vi et fantastisk samarbejde med osteopat Jeppe Bjerre Smed.

I Tørring Sundhedshus ses osteopati både som en selvstændig behandling og som et specialiseret behandlingstilbud sammen med fx et fysioterapeutisk træningsforløb.

Kontakt

Tørring Fysioterapi og Træning
Torvegade 10
7160 Tørring

Tlf. 75 80 19 07
info@toerringfysioterapi.dk

osteopati-tørring-sundhedshus2

Osteopati er en behandlingsform, der er baseret på sundhedsvidenskabelige fag, som fx anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik og patologi.

Osteopatens hensigt er at finde årsagen til dine gener og behandle den. I undersøgelsen og behandlingen bruger osteopaten sin viden om kroppen, og de sammenhænge der er mellem kroppens forskellige systemer. De forskellige systemer (fx muskel-, nerve-, skelet- og organsystemet) kan påvirke hinanden, og derfor bør alle systemer tages i betragtning. Et eksempel kunne være, at arvæv efter fjernelse af blindtarmsvedhænget (organsystemet) påvirker højre hoftebøjer (bevægeapparatet), og dermed giver patienten problemer med højre hofte/ben.

I behandlingen vil osteopatien ofte behandle manuelt (fx vha. mobiliserings- og manipulationsteknikker) og give gode råd ift. kost og motion/træning.

En osteopat behandler både børn og voksne

En osteopat er uddannet til at behandle både voksne og børn og er specialiseret i at behandle hele bevægeapparatet. Det kan være i form af gener fra en diskusprolaps, et hold i nakken eller ryggen, problemer med bækkenet efter en fødsel, følger efter en trafikulykke, piskesmæld, overbelastningsskader samt idrætsskader. Osteopater behandler også spædbørn med kolik.

Et spadestik dybere

Osteopater og fysioterapeuter samarbejder om en lang række patienter og problematikker – Gennem osteopatien kommer du sammen med din behandler et spadestik dybere. De bruger ekstra tid på dig gennem samtale, undersøgelse og behandling. Her er nogle at de problematikker osteopaterne vil kunne hjælpe dig med:

  • Gener og smerter efter whiplash
  • Kroniske smertetilstande
  • Bækkenproblemer, fx smerter i forbindelse med menstruation
  • Bækken og ryg-gener under og efter graviditet
  • Hovedpine, fx spændingshovedpine og migræne
  • Kolik, uro, bevægelsesproblematikker ved babyer
  • Skulderproblemer, fx afklemningssyndrom, følger efter frossen skulder (kapsulit)
  • Mave-/tarmproblemer, fx forstoppelse, diarré, refluks
  • Kredsløbsproblemer, fx dårligt kredsløb, vejrtrækningsproblemer

osteopati-tørring-sundhedshus
Nysgerrig efter at vide mere?